Fru från Thailand? 5 saker du måste veta om thailändska kvinnor

Thailändska kvinnorVill du hitta en fru från Thailand?

Eller åtminstone lära känna thai kvinnor?

Enligt våra observationer så finns det många svenska män som är intresserade av thailändska kvinnor.

Varför är det så? Kan man undra.

Är det feministsamhället som har gjort att männen börjar leta efter kvinnor i andra länder där de traditionella könsrollerna fortfarande existerar?

Eller är det bara de exotiska utseende och söta leendet som får isen i en svensk mans hjärta att smälta när han är på semester i Thailand?

Vad det än kan vara så finns det några saker du måste veta om thailändska tjejer:

1. Varför vill thai kvinnor gifta sig med västerlänningar?

Låt oss skippa skitsnacket – den största anledningen är pengar och säkerhet.

Thailand är fortfarande ett väldigt fattigt land och deras sociala system fungerar inte så bra. I Sverige har vi ett individualistiskt samhälle där staten tar hand om oss om något händer. I Thailand finns det i princip inget säkerhetsnät att luta sig tillbaka mot om ens familj eller släkt råkar illa ut.

Men visst är det sant att thaikvinnor kan bli kära i svenska män på riktigt och ha ett lyckligt förhållande, eller till och med äktenskap.

 

2. Thailand är fortfarande ett klass-samhälle

I Sverige kan någon med kungligt blod gifta sig med en dokusåpakändis.

Men i Thailand är det väldigt ovanligt att man gifter sig med en partner från en annan samhällsklass. Ofta är det så att om en äldre västerländsk man hittar en thai fru, så kommer hon vara från en lägre klass. Men visst, om mannens värde på dejting-marknaden är högt så skulle han kunna bli tillsammans med en thaikvinna från en högre klass.

Ofta är det inte särskilt eftertraktat för en thailändsk kvinna från en högre klass att vara tillsammans med en utlänning. Det kan till och med vara skambelagt för kvinnans familj om deras dotter har en affär med en utlänning. Det är typiskt asiatisk kultur att inte vilja göra bort sig eller dra skam över familjen.

Men för thailändskor från lägre klasser så är det som att vinna på lotteriet när de hittar en västerländsk partner. Det betyder helt enkelt ökad säkerhet och större finansiell bekvämlighet i livet.

 

3. Skillnaden mellan svenska och thailändska tjejer

Det går knappt att jämföra Sverige och Thailand när det kommer till jämställdhet. Thailand är ett väldigt hierarkiskt samhälle, och den här mentaliteten kommer även att märkas i ett äktenskap eller förhållande med thailändska.

Kvinnan tar hand om hushållet och mannen förväntas ordna med resurserna (pengarna). Det är också ofta som ett tvång för en thaikvinna att finansiellt stötta hennes familj och släktingar som är kvar hemma i Thailand när det blir känt att hon har gift sig med en västerlänning.

Traditionella könsroller lever alltså fortfarande i Thailand. Men thai kvinnor som flyttar västerut brukar ofta vilja börja jobba och tjäna sina egna pengar. Så de kan också vara mycket självständiga, vilket är en bra sak – en glad fru är lika med ett bra äktenskap, eller hur?

 

4. Träffa thailändska kvinnor i Sverige

Det finns många thailändska kvinnor i Sverige.

Vissa av dem är gifta med svenska män (och vissa har skiljt sig och blivit singlar igen). Vissa är redan andra generationen svenska thais och vissa har troligen tagit sig till Sverige på egen hand.

Bara håll dina ögon öppna och gå med i några Svenska dejtingsajter – eller fråga den där söta kvinnan på den lokala thairestaurangen om hon är singel.

 

5. Träffa thai kvinnor från Thailand

Om du har varit i Thailand så vet du att det är lätt att träffa thailändska tjejer i barer, på gatan och nästan överallt. Men hur hittar man kvinnor som är fru-material? Ofta om man ger sig ut i nattlivet i turistorter så blir man automatiskt sedd som en levande bankomat.

Om du vill få reda på lite mer av kvinnornas bakgrund så är ett enkelt sätt att gå med i en thailändsk dejtingsajt.

En stor sådan dejtingsajt där västerländska män och thailändska kvinnor kan träffas är ThaiCupid.com, som du kan testa helt gratis.

thailändska tjejer

Där kommer du att få se massor av profiler med bilder på kvinnor, och sajten har en chattfunktion så att du med en gång kan få kontakt med kvinnor från hela Thailand (och kanske till och med thailändskor i Sverige).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here