Gillar han mig? 13 tecken på att han är intresserad!

är han intresseradI den här artikeln gör Dejtmeister en djupdykning i mannens psyke och tankar.

Nja…

Vi behöver inte gå alltför djupt – mannen är en enkel varelse. Signalerna att han är intresserad av dig är för det mesta inte alltför svårtolkade.

Den här artikeln är för dig om du:

  • Är intresserad av en kille och frågar dig själv ”gillar han mig?!”
  • Redan dejtar någon (och kanske har sex) men inte är säker om han är intresserad av något mer

Här nedan följer 13 tecken och tips för dig som vill ta reda på mer om den manliga versionen av homosapiens och om han är intresserad av dig eller inte.

1. Ett säkert tecken på att han är intresserad: han stirrar på dig

Ok, mannen är en simpel varelse.

När han ser något han vill ha kommer han stirra på det.

Om han är intresserad av dig kan han inte låta bli att titta i dina ögon, titta på ditt ansikte, dina bröst och din rumpa – alla dina kvinnliga attribut.

Om ni vistas på samma arbetsplats eller skola, håll utkik på om han kollar in dig.

Och om han tittar bort när du ser att han tittar – då kanske han är blyg. Eller så vill han vara artig och inte stirra alltför mycket. Vi har precis haft #metoo-rörelsen och även en hel del sexuella trakasserier, så även ”bra män” kan vara rädda för att titta för mycket på en kvinna.

Bjud på ett extra leende nästa gång eller behåll ögonkontakten. Det är en bra ”inbjudan” för att han ska börja planera över hur han ska ta kontakt (om han är modig kanske han tar kontakt direkt).

2. Han är förmodligen intresserad om han frågar dig mycket

Ok, låt oss anta att du redan pratat med den här killen.

Om han försöker att behålla konversationen genom att fråga dig saker är han säkerligen intresserad.

Men om han bara svarar på dina frågor, utan att aktivt försöka förlänga konversationen, så kanske han inte är intresserad.

Ok, han kan även vara introvert eller kanske bara inte kommer på någonting att säga. Så ha även det med i beräkningarna. Ge honom lite tid om han är den blyga typen.

Läs även: 7 tips för en första dejt!

3. Kroppsspråket kan avslöja om en kille är intresserad

Kroppsspråket hos en man kan även berätta en hel del om honom.

Sträcker han på sig och har en god hållning när du är nära honom? Fixar han med håret? Skjuter han ut bröstet? Det är saker som han kan göra när han är i närheten av en kvinna han är intresserad av (dig)!

Eller är hans kropp riktad från dig när han pratar med dig eller tittar på sin telefon? Det är inte bra. Detta är saker som kan vara tecken på att han inte är intresserad på ett romantiskt plan.

4. Han beter sig annorlunda när han är nära dig? Det kan vara ett tecken på att han gillar dig

Jämför hur han beter sig nära dig jämfört med andra människor.

Är han högljudd och skämtar när han är kring andra, men är lite mer eftertänksam och tyst när han är nära dig?

Det kan vara ett bra tecken. Han kan tänka mer på sitt beteende när han är nära dig och vill göra ett bra intryck.

Men om han skämtar med dig som du vore en bror eller syster kan det vara ett dåligt tecken. Det kan innebära att du hamnat i kompisfacket.

5. Han pratar inte om andra kvinnor när han är med dig

Om han pratar om andra kvinnor när han är nära dig, på ett sätt som att han ser den andra kvinnan som en potentiell partner, är det dåliga nyheter. Det är ett tecken på att du hamnat i kompisfacket.

Det är vanligt att speciellt kvinnor placerar män i kompisfacket genom att prata med en kille om en annan kille, men män gör det också.

Det är ett diskret och indirekt sätt att låta den andra personen veta att ”vi kommer inte bli annat än vänner”.

Om han är intresserad av dig så kommer han förmodligen inte analysera andra kvinnor som potentiella partners när du är i närheten.

6. Ger han dig ingen uppmärksamhet? Det kan betyda två saker:

Försöker killen vara svårfångad? Det är en möjlighet.

Om du är en kvinna som ser bra ut vet killen att du får uppmärksamhet från alla män. Han kanske inte vill vara ”ännu en kille som dyrkar dig”?

Han kanske använder en sorts “omvänd psykologi” – han är nonchalant och kanske till och med otrevlig mot dig. Det kan vara så att han är väldigt intresserad av dig men bara vill ta det väldigt lugnt.

Det är bara att erkänna. Kvinnor vill ha män som är lite av en utmaning och inte bara trånar efter dig. Eller hur?

Eller så kan det vara så att han inte alls är intresserad. Det här beteendet med att inte ge dig uppmärksamhet kan gå åt både det ena och andra hållet.

Om du är en väldigt attraktiv kvinna och eftertraktad bland många män, ge honom lite uppmärksamhet samtidigt som du inte ger det till andra killar runt honom.

Män attraheras inte av kvinnor som ger uppmärksamhet till många killar samtidigt (även om det motsatta fungerar – kvinnor blir ofta intresserade av killar som omges av kvinnor). Det finns biologiska förklaringar till den här skillnaden, men det får avhandlas i en annan artikel.

7. Ett säkert tecken på att han är intresserad: han frågar efter ditt telefonnummer, din Instagram eller Facebook

Varför skulle han annars fråga efter det?

Han vill ha dig.

Män frågar inte sådant bara för att vara vänner – om de inte är gay och bara vill vara vänner. Men, heterosexuella män letar inte kvinnliga vänner genom att fråga efter nummer eller annan kontaktinformation. Om han frågar efter sätt att kontakta dig är han garanterat intresserad av dig.

8. Han kan vara intresserad om han är nervös när han är nära dig

När en man är intresserad av dig kan han vara lite osäker på hur han ska bete sig.

Han kanske blir lite klumpig med hur han uttrycker sig eller beter sig. Om ni pratat och han inte frågade efter ditt nummer, så var han förmodligen för blyg. Han kanske ångrar att han inte tog modet till sig…?

Ge honom en andra chans – försök komma honom nära och gör det enkelt för honom att närma sig dig igen. Fortsätter du att ge honom tecken att du är intresserad så kommer han kunna samla mod för att fråga om en dejt.

9. Han “gömmer” dig inte för sina vänner

Ni har redan börjat dejta? Men du är inte säker på om det är något äkta?

Om han bara leker med dig och bara vill ha en sexrelation, då kommer han sannolikt inte att introducera dig för sina vänner. Om han inte heller tar dig på en ”riktig” date och bara vill mötas hemma hos sig eller dig (för ”Netflix och chill”), så är han förmodligen inte intresserad av en seriös relation.

Om han verkligen är intresserad av dig och vill ha ett förhållande så kommer han inte att tveka att besöka offentliga platser med dig för en ”riktig date” och introducera dig för sina vänner (och så småningom sin familj).

10. Stalkar han dig (online)? Han är intresserad

gillar han mig

Föreslår Facebook att någon mystisk kille bör läggas till din vänlista? Det kan bero på att han kollat in din Facebook-profil.

Eller har han frågat en vän efter ditt namn på Instagram eller Facebook?

Om han gör sig besväret att leta upp dig på nätet så är han intresserad.

Å andra sidan kan han vara en seriemördare som letar efter sitt nästa offer. Vem vet.

11. Han kommer ihåg saker om dig – han gillar dig

När du pratar med en kille, kommer han ihåg detaljer om dig och vad du berättat för honom under en tidigare konversation?

Om ja, så lyssnar han på dig. Det är ett bra tecken!

Det innebär att han inte bara stirra på dig som Homer Simpson med en schimpans som slår ihop cymbaler inuti huvudet och LÅTSAS att han lyssnar.

Å andra sidan kan han vara alltför trollbunden av din skönhet att han inte kan memorera orden som kommer ur din mun. Vem vet.

12. Din känsla säger att han är intresserad – lita på den och gå för det

Ok, sluta överanalysera och lita på din känsla.

Om han verkar vara intresserad, då är han förmodligen det.

Han kanske är för blyg för att ta första steget. Då är ditt jobb att ge honom tillräckligt med tecken för att övertyga honom om att det är säkert att närma sig. Killar blir dissade hela tiden; på Tinder, på nattklubbar. Ge honom självförtroendet att komma fram (eller hitta dig på sociala medier så att han kan kontakta dig där).

13. Dags att bli mer seriös (eller inte?) – Är han intresserad av något mer än bara sex?

Så ni har dejtat ett tag och har sex?

Du kanske undrar om han är intresserad av något mer? Håller han på att bli kär i dig?

Tja, om din intuition inte ger dig ett tydligt svar är det bättre att ge det lite tid. Försök inte att stressa killen till ett beslut om ni har dejtat en kort period.

Om det är en kille som är eftertraktad bland kvinnor kanske han inte vill förlora sin frihet i första taget.

Ta det lugnt, ha tålamod och ge hon utrymme att andas. Att tvinga någon att bli kär i dig kommer inte att fungera. Ge honom utrymme (samtidigt som du visar intresse) så kommer du öka dina chanser att han blir kär i dig.

Sammanfattning

Om du verkligen vill ha en kille, sluta gissa och gör något:

Sök ögonkontakt, le mot honom. Ge honom tecken att DU är intresserad, så kommer han få självförtroendet att be om en dejt.

Eller om ni redan dejtar men inte är säker om det bara är sex eller om det kan bli något mer, ta det lugnt. Att tämja en kvinnojägare är inte enkelt – det kan kräva tid och tålamod.

Vilken är din erfarenhet av män som visar sitt intresse? Är det svårt att läsa av män? Lämna en kommentar nedan!

1 KOMMENTAR

  1. Han tittar, ler, gett mig uppmärksamhet men håller sig ändå på avstånd och ibland låsas som inget varför?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here