Singelföräldrar se hit! 6 dejtingtips för singlar med barn

singelföräldrarSå du är singel med barn, men vill aktivera ditt dejtingliv?

Om Dejtmeisters tankeläsarmaskin vibrerar korrekt kan du vara trött på Tinder och nattlivet (när det gäller att träffa någon lite mer seriös)?

Du träffar någon som inte har barn och kanske har problem med att du har barn.

Era livsstilar matchar helt enkelt inte.

Och du vill kanske träffa andra singelföräldrar som inte längre lever med “pressen” att behöva reproducera sig?

Hur som helst, oavsett din situation, här är våra 6 tips när du vill dejta en annan ensamstående mamma eller pappa:

1. Bästa dejtingsidorna för att hitta andra singelföräldrar? Vår topp 3:

Du vill förmodligen prova något annat än Tinder. Vanligtvis finns det massor av trevliga singelföräldrar på dejtingsidor.

Här är våra 3 rekommendationer:

1. Elitsinglar.se – den här webbplatsen har många högutbildade 30+ singlar (många av dem har också barn). Du får fylla i ett intressant personlighetstest när du går med, så det är definitivt lämpligt för mer seriös dejting.

2. VictoriaMilan.se – den här sidan är endast för tillfälliga relationer. VM är diskretare än Tinder och du kan vara säker på att både män och kvinnor på denna sida ENDAST vill ha sex.

3. HappyPancake – helt gratis och har MÄNGDER av användare. Du kan även filtrera användare efter “barnsituation”.

2. Bestäm vad du vill ha ut av ditt datingliv:

Det bästa med att träffa andra föräldrar (och inte singlar i sin högsta reproduktiva ålder mellan 25–35 år) är att man redan är relativt realistisk när det gäller livet.

…Vilken innebär att du inte längre förväntar sig det “perfekta” paketet med en kärleksfull partner, 2 barn, Volvo, vovve och villa.

Din biologiska uppgift är förmodligen redan uppfylld och du känner inte heller någon stress när det gäller det.

Men till poängen:

Många börjar med nätdejting utan att faktiskt veta vad de vill ha – om det är en seriös eller tillfällig relation. De lägger bara upp ett par bilder och fyller inte i någon profiltext. Sedan blir de frustrerade när de endast lockar obehagliga typer och kufar.

Om du letar efter något mer seriöst bör du definitivt skriva en profiltext och presentera dig själv på ett bra sätt och även visa att du vet vad du vill ha.

3. Var ärlig med att du är singel med barn på din profil

Tänker du att du inte bör skriva att du har barn på din profil?

Självklart ska du göra det. Om du vill spara tid, energi och nerver, skriv direkt att du är förälder.

Ibland hör vi ensamstående föräldrar klaga på att den andra personen förlorat intresse när de hör att det finns barn med i bilden. Det är så det är – det är normalt. Det är en dealbreaker för många singlar i 20- eller 30-årsåldern som fortfarande hoppas på att skaffa en egen familj.

Men det finns också ensamstående föräldrar som döljer det eftersom de vill få dopamininjektionen – den tillfälliga lyckokänslan när de vet att någon är intresserad av dem. Men vanligtvis leder kortsiktigt nöje till långsiktig olycka (oavsett om det handlar om att äta sockerrika livsmedel, ha mängder av tillfälliga sexförhållanden, spel eller andra “snabba” belöningar). Så var ärlig om din situation om du vill förbli sund och glad.

Läs även: 10 tips för en bra dejtingprofil

4. Gör inte detta vanliga misstag som görs av ensamstående föräldrar:

Om du är 24/7 i din roll som ensamstående mamma – du tar hand om ditt barn eller dina barn, pratar om barn med dina tjejkompisar, etc., då är det dags att ställa om din hjärna till en mer romantisk inställning. Du går på dejt som en vuxen, som pratar om vuxna saker. Dela DINA personliga intressen (inte dina barns intressen) och var intresserad av vad den andra personen har att säga. Kom ihåg att byta roll när du går på din första dejt.

5. Gå på en riktigt dejt snabbt (chatta inte i evigheter online)

Detta är ett allmänt tips som vi gillar att ge till nätdejtare.

Det är bättre att gå på en första dejt snabbt om du trivs bra i chatten. I relationer – oavsett om det är tillfälliga eller seriösa – handlar det om kemin mellan er. Skriv inte hela din livshistoria när du chattar online, utan gå hellre på en dejt i ett café eller på en bar snabbt! Det tar bara 45 minuter eller en timme av din tid och du kan gå vidare efter första drinken om det inte finns någon kemi.

6. Misslyckades dejten? Fortsätt och ha tålamod

En viktig del av att dejta på nätet som ensamstående förälder är att ha tålamod:

För det första är dejting svårare om man har barn och för det andra kan online-dating vara svårt och tidskrävande generellt. Så om du träffar nya människor och du blir besviken dejt efter dejt, bli inte synisk. Ge varje dejt en ny chans, och på den 7:e eller 15:e dejten kan du vinna jackpotten.

Slutsats

Det finns fler och fler ensamstående föräldrar där ute som du kan dejta, så bestäm dig bara för vad du är ute efter och bege dig sedan till dejtingsidorna.

Gå med en webbplats eller två, skapa en profil och börja skicka meddelanden till folk.

Och glöm inte möjligheterna offline:

Starta en konversation i parken (om ditt barn är i lekplatsåldern) eller med andra föräldrar på barnen hobbys. Det är fortfarande möjligt att starta konversationer utan en smartphone!

Och nu vill vi ha dina synpunkter:

Vilka är dina största utmaningar som dejtande singelmamma eller -pappa?

Dela din värsta/bästa datinghistoria som förälder i kommentarsfältet nedan (du kan göra det anonymt, hitta bara på ett namn och e-postadress om du vill!)

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here