Seriös dejting: 6 tips & lista på seriösa dejtingsidor

Seriös dejtingOm du är trött på köttmarknads-atmosfären i de moderna dejtingapparna och du vill testa på lite mer seriös dejting så är den här artikeln för dig.

När man pratar om att träffa nya människor är det vanligt att man nämner Tinder. Men som vi redan har gått igenom i vår Tinder-artikel så är Tinder mer av ett spel än ett verktyg för att hitta ett seriöst förhållande.

Så om du verkligen är intresserad av att hitta ett meningsfullt förhållande kommer några tips och tankar för dig. Det kommer även en lista på några bra, seriösa dejtingsidor där du kan träffa andra singlar som tänker som dig.

Låt oss börja.

1. Sänk aldrig din standard

Ofta när man varit singel en längre period så börjar man göra mindre bra val med personerna man dejtar. Man kanske sänker sin standard bara för att krydda sitt kärleksliv litegrann.

Men om du letar efter ett seriöst förhållande är det inte värt att kompromissa allt för mycket. Du kanske kan höja ditt självförtroende för stunden genom att få uppmärksamhet från någon.

Men om du redan i början ser stora fel hos den andra personen tänk på att dessa problem inte kommer att krympa med tiden, snarare tvärtom. Den andra personen kommer troligen inte ändras för att göra dig glad.

Så det är bättre att hålla sin standard och inte hoppa in i ett dåligt förhållande bara för att slippa vara ensam.

2. Förvänta dig inte att ett förhållande kommer rädda dig

Vissa människor behöver ett förhållande för att känna sig glada och tillfreds. Men den här mentaliteten kan göra skada för dig och dina framtida förhållanden. Det är helt enkelt inte hälsosamt att vara för beroende av en annan person.

Optimalt sett bör du vara en glad individ redan innan du ingår i ett nytt seriöst förhållande. Och det här går två vägar, den andra personen skall också vara en glad individ innan ni ingår i ett förhållande. Du skall alltså inte behöva rädda den andra personen heller!

3. Fokusera på dig själv först och främst

Känner du att du sitter fast med ditt liv? Du går till samma jobb, samma gym, lagar samma mat, träffar samma vänner och det känns som att du har fastnat i en loop som inte leder någonstans?

Då kan du behöva sparka dig själv i röven och kanske börja med en ny hobby, byta jobb (om du inte älskar ditt jobb), börja på ett nytt gym eller börja träffa nya människor genom sociala nätverk eller gå på events.

Livet börjar vid slutet av din ”comfort zone” brukar man säga. Så om du känner att ditt kärleksliv inte går någonstans kanske det är dags att du börjar röra dig utanför din comfort zone och får ny energi in i livet.

Läs även: 7 grymma platser att träffa singlar på

4. Använda bara seriösa dejtingsidor

seriös dejtingsidorOm du ställer dig frågan; hur träffar man en seriös kille, eller tjej?

Så borde du glömma de snabbverkande dejtingapparna såsom Tinder. Som vi nämnde tidigare är det många som använder dessa appar som underhållning och inte för att leta efter ett förhållande, många är faktiskt redan i ett förhållande som använder apparna! De vill mest ha bekräftelse om sitt marknadsvärde, och för vissa har Tinder blivit som ett beroendeframkallande spel.

Så vilka seriösa dejtingsidor finns där ute? Här är våra 3 favoriter:

Dessa tre sidor täcker de flestas behov, om du redan testat dem kolla in vår längre lista på de 10 bästa dejtingsidorna.

5. Presentera dig själv på rätt sätt för seriös dejting

Om du står halvnaken och poserar med prutande läppar på alla dina bilder, så kanske du skickar ut fel signaler. Ja, vi är alla sexuella varelser men när det kommer till seriös dejting, försök att presentera dig på ett mer ”normalt” sätt.

Så använd ett högupplöst, någorlunda neutralt foto av ditt ansikte och kanske några bilder från när du utför sådant du tycker om att göra.

Du bör definitivt inte lämna din profiltext tom och förlita dig på bilderna om du letar efter ett seriöst förhållande. I ett riktigt förhållande är det personlighet som räknas (no shit, Sherlock) så var modig och berätta om dina hobbys, intressen och vad som förgyller din vardag.

6. Ha roligt medan du dejtar seriöst

Även om du letar efter ett seriöst förhållande är det viktigt att du inte blir för seriös i din profil och under dina dejter. Håll det lättsamt och roligt fast du är seriös.

Det är bättre att visa att man har ett sinne för humor genom att vara rolig snarare än att skriva i sin profil att ”man har ett sinne för humor”.

Att skriva något som ”jag söker ett seriöst förhållande” kan skicka ut fel signaler och sätta onödig press på den andra personen som läser din profil innan er första dejt.

Bara berätta lite om dig själv, dina hobbys, intressen och hur du njuter av ditt dagliga liv. Sedan kan du berätta om vilka sorters människor du gillar att vara runt.

När du skriver dessa saker skickar det en signal om att du letar efter ett meningsfullt förhållande. Men utan att sätta press på läsaren eftersom du inte säger rakt ut ”jag letar efter något seriöst”.

Slutsats

Så en snabbgenomgång för seriös nätdejting:

  1. I dina bilder, presentera dig som naturligt ”fru/man-material” (försök att undvika för sexuella signaler eller prutmunnar).
  2. I din profiltext, koncentrera dig på dina hobbys, intressen, vilka människor du gillar att vara med och säg inget i stil med ”jag är ute efter något seriöst”.
  3. Ha roligt och ha tålamod (det kan ta många dejter innan man sätter en jackpot).

Redo? Surfa in på Elitsinglar.se till att börja med eller någon av de andra seriösa dejtingsidor vi nämnde längre upp i artikeln.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here