Redo för första dejten? 7 tips för att lyckas med din dejt!

Första dejtenGrattis! Du har en dejt bokad?

Då kanske du undrar hur man lyckas med första dejten?

Om du verkligen är intresserad av personen eller bara vill vara väl förberedd, läs vidare.

Dejtmeister har en 7-stegs check-lista för en lyckad första dejt:

1. Vad gör man på en första dejt?

Om du inte får en spontan idé för vad ni ska göra, så är det oftast enklast att ta en kaffe eller en drink.

Om ni träffats online så är det bra att träffas på allmän plats så ni båda kan känna er säkra i det första mötet. Då kan ni sitta ner en stund och prata och om det inte går bra är det bara att tacka för sig och lämna.

Om du känner dig obekväm med att sitta mitt emot en främmande människa på ett café, föreslå att ni går på ett event eller gör någon annan aktivitet, kanske bowling – är det sommar så ta en promenad genom staden och ät glass! Tänk på att det inte är smart att gå på bio som första dejt eftersom man bara sitter tyst jämte varandra i två timmar, då är det svårt att lära känna någon. Även middag kan bli knepigt, att prata med munnen full är sällan charmigt, så en drink är oftast bäst!

2. Viktigt! Kläder och hygien

Det här borde vara sunt förnuft, men för säkerhets skull – ta på dig något fint, helt och rent.

Se till att ta en dusch innan dejten och boka inte in den efter en hård dags arbete. Försök också att inte ta för mycket parfym och se till att din andedräkt är OK. Om du åt vitlöksbröd till lunch kanske det är smart att ta ett tuggummi innan dejten.

Kom ihåg att första intrycket är väldigt viktigt! Om du dyker upp ostädad på dejten kan det vara game over redan innan det började.

3. Bra samtalsämnen på första dejten

Det är många som söker på Google efter bra samtalsämnen för första dejten.

Om du är extrovert har du troligen inte det här problemet, om ni båda är introverta och rädda för obekväm tystnad så kom ihåg det här:

Försök att ställa öppna frågor som inte kan besvaras med ett enkelt ja/nej. Exempel: ”Varför valde du den här skolan? Varför flyttade du utomlands? Vilket var ditt favoritland att resa i och varför? Lyssna på vad dem säger och ställ fler frågor baserat på deras svar.

Det är bäst att undvika att prata om negativa saker. Klaga inte på ditt ex eller på din chef, eller din mamma. Försök att hålla första dejten positiv.

Du behöver inte gå för djupt in i vissa samtalsämnen heller. Prata inte om förhållanden, giftermål eller barn. Försök bara att lära känna den andra personen på en generell nivå.

4. Hur ska man bete sig på första dejten?

Hur du beter dig mot andra människor t.ex. servitören på restaurangen, avslöjar mycket om dig. Behandla andra med respekt, alltid – men särskilt på första dejten.

När du pratar med din dejt försök att inte hamna i en monolog (om du är extremt extrovert). Om du kommer på dig själv bara prata om dig själv, vänd uppmärksamheten mot den andra personen och fråga dem något.

Glöm inte att ha smartphone-vett-och-etikett! När du lägger din telefon på bordet är det en liten psykologisk markör för din dejt att du inte ger dem din fulla uppmärksamhet. Så om du vill vara riktigt artig, ha kvar den i fickan eller i väskan.

5. Hur får man till första kyssen?

Så din första dejt gick bra och du gillar verkligen den här personen? Hur visar man då detta på ett bra sätt?

När ni lämnar cafét eller baren och går mot busshållplatsen, tänker du att du vill ha ett starkt avslut på dejten. När det är dags att gå skilda vägar, ta det långsamt. Placera dig själv rakt framför den andra personen och se dem in i ögonen och berätta att du har haft kul på dejten. Om din dejt inte backar eller vänder sina fötter åt ett annat håll är det dags att luta sig in för kyssen. Sluta prata, se dem in i ögonen och låt instinkten ta över.

6. Ska man ha sex på första dejten eller inte?

Om du verkligen är intresserad av personen och hoppas på att lära känna dem på ett djupare plan, så är det oftast bäst att skippa sex på första dejten. Bara lämna det vid kyssen, om du kom så långt.

Enligt en studie gjord av YouGov i Storbritannien så var 28% av männen och bara 7% av kvinnorna redo att ha sex efter första dejten. Så om du är man är det statistiskt sett smartast att lugna sig lite på första dejten om du inte bara är ute efter ett one night stand.

7. Kontakt efter första dejten?

Om du inte är särskilt intresserad efter första dejten, bara glöm det. Om den andra personen skriver till dig kan du antingen agera ”spöke” och inte svara. Eller så tar du den artigare vägen och skriver ett svar där du förklarar att du inte är intresserad. Vi rekommenderar det senare, det är ett mer respektfullt sätt att bete sig.

Men om du är intresserad av att gå på en andra dejt, hur ska du gå vidare med meddelanden och samtal efter första dejten?

Om du är kille så kan du kolla om tjejen har tagit sig hem och säga att du hade kul på dejten. Säg inget om en andra dejt, lämna bara ett neutralt meddelande.

När du får svaret kan du säkert känna av om dem är intresserade av en andra dejt, men forcera inget och sätt inte press på att organisera en ny dejt med en gång.

Om den första dejten inte gick så bra så är det dags att hoppa upp i dejting-sadeln igen, och när du ändå sitter där, kolla in de här artiklarna för att få mer kött på benen för din nästa första dejt:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here