Dejtingsajter för alla: här är våra topp 10 dejtingsidor i Sverige (2020)

DejtingsajterVilken är den bästa dejtingsidan 2020 i Sverige?

En bra fråga, med många svar.

Och svaren beror på vem du är, hur gammal du är och vad du är ute efter: ett seriöst förhållande? Eller ett one night stand? Eller kanske bara nya vänner?

Det finns dejtingsidor för alla behov – läs vidare så hjälper vi dig hitta rätt.

Här kommer Dejtmeisters topp-tio-lista på bra dejtingsidor som är populära i Sverige 2020 – här får du en liten beskrivning av varje dejtingsida, och när du läst färdigt den här artikeln kan du mer om nätdejting än dem flesta!

Börja med att registrera dig på var och en för att se vilken/vilka som passar dig bäst (och missa inte att läsa våra 6 snabba tips i slutet av artikeln):

1. Elitsinglar.se – bästa dejtingsidan om du är runt 30 och äldre?

Dejtingsajt för akademiker

Är du över 28 år och letar efter ett förhållande? Har du en högre utbildning och/eller är karriärfokuserad?

Om svaret är ja på dessa frågor så är Elitsinglar.se förmodligen den bästa dejtingsidan för dig.

Och NEJ, du behöver inte äga en yacht eller ha en månadslön på över 100 000 kr.

Målet för sidan är att få människor med liknande personlighetstyper att matcha. När du går med på sidan får du fylla i ett personlighetstest. Testet är faktiskt ganska intressant och du kan få bra tips på vad du ska leta efter i en partner (om du vill skapa en långvarig och lycklig relation i framtiden).

Efter personlighetstestet kommer du se vilka du matchar bäst med.

Registrera dig gratis på: Elitsinglar.se!

Alternativt kan du läsa vår recension av Elitsinglar.


2. Match.com – en av de populäraste dejtingsidorna i Sverige

dejtingsidor 2019

Match.com är en mycket populär dejtingsida i Sverige, och särskilt om du är minst 25 år. Ännu bättre är det om du är över 30, då har du många singlar att välja på över hela Sverige.

Du kan även söka efter singlar i andra länder på Match-sidan – den finns i hela världen och är en av de populäraste dejtingsidorna i USA. Men låt oss börja med Sverige. Enligt nyliga uppskattningar har sidan enbart Sverige omkring 700 000 besökare varje månad. Så den är väldigt populär.

Registrera dig gratis på: https://se.match.com


3. Victoria Milan – en av de bästa dejtingsidorna för att hitta sex

Dejtingsidor för otrohet

Är du singel eller i förhållande och är enbart ute efter sexuella äventyr?

VictoriaMilan.se är en väldigt populär sida som till största del är till för kvinnor och män som redan är i en relation men som endast är ute efter att träffas för sex – och på ett diskret sätt.

Men det finns även singlar (och även par som letar efter en tredje part).
Så om du är i en situation där du bara vill ha en sexuell relation utan stress och förpliktelser – kolla in den här sidan!

På Victoria Milan är din integritet mer säker än på andra sidor. Du kan göra din profilbild suddig och bestämma vilka användare som kan se den. Det här minimerar riskerna för att bli påkommen om någon känner igen din profilbild (vilket ofta är fallet med Tinder eller andra dejtingapper).

Registrera dig gratis på: VictoriaMilan.se


4. 50plusmatch – en dejtingsida för 50-plussare!

Dejtingsajter 50+

En bra sida för 50+ singlar, som namnet indikerar.

Denna dejtingsida har en minimiålder på 50+. Det är en perfekt sida att träffa nya vänner på, hitta andra att chatta med eller kanske hitta en ny kärlek. Det finns massvis av äldre singlar online nu för tiden och om du är i den här åldersgruppen är du definitivt inte ensam. Sidan har en chattfunktion som fungerar bra för att kontakta andra och börja chatta direkt, så du slipper sitta och vänta flera timmar eller dagar på att få svar!

Registrera gratis: 50plusmatch.se

Läs även: Dejtmeisters guide för 50+ dejting


5. Ourtime – ny dejtingsajt för 50+ singlar

dejtingsidor 2018

Ourtime är en av de mer seriösa dejtingsidorna som finns i Sverige och riktar sig endast mot singlar som är över 50 år.

Hemsidan grundades av samma företag som driver Match.com, så den fungerar bra och är mycket pålitlig. Här kan man även träffa nya vänner och gå på kulturella tillställningar, pubkvällar, eller till och med åka på singelutflykter med människor man träffar på sidan. Så om du tycker att dejter öga mot öga är lite obekväma är det bara att gå på singeleventen du hittar på sidan!

Registrera dig gratis på: se.ourtime.com


6. Mötesplatsen – en av Sveriges största dejtingsidor

svenska dejtingsajt

Mötesplatsen.se är en av Sveriges största dejtingsidor, etablerad 2001 och fortfarande en mycket välbesökt sida. Det är mestadels en vuxen publik på sidan, 90% av medlemmarna är över 25 år. Den är speciellt bra för de som letar efter ett seriöst förhållande eftersom deras matchningstjänst hjälper dig hitta riktigt bra matchningar.


7. Happypancake – är det fortfarande en av de bästa dejtingsidorna?

bästa dejtingsidan 2018

Happypancake.com är en av de bästa gratis dejtingsidorna som finns.

Den var det förr. Men efter några tekniska uppdateringar på sajten under 2020 verkar folk inte gilla den lika mycket längre. Problemet verkar vara att inte lika många användare dyker upp i sökresultaten.

Men eftersom HappyPancake har många användare fungerar den fortfarande bra på mindre orter i Sverige.

Läs även: HappyPancake omdöme


8. OkCupid – en av de populäraste internationella datingsidorna

dejtingsidor okcupid 2020

 

OkCupid är en internationell dejtingsajt där det är enkelt att hitta singlar över hela världen. I Sverige fungerar den bäst för singlar i Stockholm – men inte så bra för den som bor i mindre städer.

OkCupid är inte särskilt mainstream utan mer för dem som är konstnärligt lagda och kanske lite hipster av sig. Om du är i 20-30 års åldern och har något “alternativt” för dig – kolla in OkCupid.

För det mesta är det en gratis dejtingsida där du kan skicka meddelanden utan att betala något – men det finns också betal-medlemsskap som gör att man får fler funktioner.


9. Kristendate.se – en datingsida för kristna!

kristen dejting sida

För kristna singlar är det huvudsakligen kristendate.se som gäller. Som namnet antyder är det en sida specifikt för singlar som vill hitta andra med samma tro. Tänk dig att vara kristen och försöka hitta likasinnade singlar i grönsaksavdelningen på Coop eller i lobbyn på gymmet – det är lite som att leta efter en nål i en höstack, eller hur? Internet räddar dagen ännu en gång!

Så om religion är viktigt för dig, gå in och testa kristendate.se. Om du redan har testat sidan, kolla in Match eller Elitsinglar som vi listat tidigare. De har personlighetstest som frågar hur viktigt religion är för dig och hur viktigt det är när det gäller din potentiella partner.

Läs även: Kristen dejting 


10. Nextlove – en dejtingsida för singelföräldrar och skilda

Dejtingsidor singelföräldrar

Nextlove.se riktar sig mot den växande populationen av singelmammor och -pappor och andra som är skilda.

På den här sidan behöver du inte tänka på om du skall berätta om du har barn eller inte på din profil. De flesta som är på den här sidan har haft liknande livserfarenhet och kanske gått igenom samma sak som du. Oavsett om det gäller en skilsmässa efter ett långt äktenskap eller att de är singelföräldrar. Som du vet kan dejting vara lite annorlunda när man har små barn med i bilden.

Registrera gratis: Nextlove.se


Några sista ord och 6 snabba tips för att äga på dejtingsajter

Så till frågan: vilken dejtingsajt ska man välja?

Du har redan fått flera bra svar. Du har troligen hittat minst en sida som du vill börja använda eftersom du fortfarande läser det här.

Vilket leder oss till nästa fråga: hur lyckas man bra på dessa sidor? Självfallet har Dejtmeister svar även på den här frågan, här är våra 6 snabba tips:

#1: Använd en bra profilbild

Skulle du svara om en profil utan bild kontaktade dig? Troligen inte. Lägg till en profilbild så får du 10 gånger fler meddelanden än utan!

Och använd inte vilket foto som helst, särskilt inte ni män där ute. Majoriteten av användarna på dejtingsidor är män, därmed har du en hel del konkurrens som man. En bra kombination av foton för en mans profil innehåller minst två foton:

  1. Ett foto som tydligt visar ditt ansikte – detta bör vara taget från midjan och uppåt (enbart ansiktet blir lite för nära)
  2. Ett annat (eller många) foto där du utför någon form av aktivitet. Gärna där du gör något du gillar – som att åka skidor, spela gitarr, åka mountainbike, etc. (du bör dock undvika foton där du spelar tv-spel)

Enligt vissa studier är det värsta fotot för en man på en datingsida ett när han tar en selfie i badrummet. Så undvik detta. Och generellt sett tenderar kvinnor att inte gilla män som tar selfies. Så om du har foton som tagits av någon annan, använd dessa istället!

Ett annat generellt tips för att välja ett bra foto för en dejtingprofil: använd ett nytaget foto som på ett realistiskt sätt visar hur du ser ut (använd inte det där tio år gamla fotot där du hade 20 kg mindre att bära omkring på).

#2: Din profil skall förklara två saker:

När du fyller i din profil, berätta vem du är och vad du tycker om i livet. Men prata inte för mycket om dig själv. Beskriv även vad det är du letar efter och vilken sorts människa du vill ha runt dig. Läs även de här 10 tipsen för en bra dejtingprofil.

Kom även ihåg att du vill väcka känslor hos läsaren. Därför fungerar vanligtvis humor på dejtingsidor. Du kan (prova) att skriva något roligt om det är naturligt för dig. Annars kan du lägga till en meme-bild eller något annat som du tycker är kul. Humor får ofta människor att känna samhörighet!

#3: Var positiv (börja inte hata kvinnor eller män som grupp!)

När du skriver din profiltext, koncentrera dig på det positiva snarare än det negativa. Till exempel: skriv hellre vad du gillar hos andra människor än vad du INTE gillar hos dem. Positivitet är alltid mer attraktivt än negativitet.

#4: Gå på dejt så snabbt som möjligt

Tveka inte att gå på en riktig dejt snabbt efter du träffat någon online. Ibland kan det bli att man chattar länge på dejtingsidor och blir lite småkär genom skärmen, men när man träffas på riktigt så stämmer inte kemin. Ta en fika på allmän plats och se om det finns någon kemi så snabbt som möjligt!

#5: Säkerhet (låt dig inte luras av dejtingbluffar på nätet)

På internet kan vem som helst låtsas vara något dem inte är – det är därför jag gav dig tipset ovan. Om det är någon som skriver till dig på engelska och blir väldigt romantisk väldigt tidigt, så finns det en stor chans att det är lurendrejeri. Om någon frågar efter pengar – ge dem inte det. Folk kan fejka sin profilbild och hela sin livshistoria. Det är därför det är viktigt att inte bli för intim med någon man inte träffat på riktigt. Första dejten bör alltid vara på allmän plats – caféer är väldigt bra.

#6: Var aktiv på dejtingsidor under minst ett par veckor!

Kom ihåg att dessa dejtingsidor får tusentals nya användare varje dag. Av den anledningen bör du fortsätta vara aktiv på en dejtingsajt minst ett par veckor (ge inte upp första dagen).

Fortsätt att finjustera din dejtingprofil, lägg upp nya bilder, leta bland många olika användare, skicka meddelanden, håll utkik efter nya användare. Ibland kan man träffa jackpotten första dagen, ibland kan det ta några månader – vem vet hur lång tid det kan ta?

Sammanfattning

Så om du verkligen vill träffa någon, här är våra 3 avslutande tankar:

    1. Glöm Tinder och andra ytliga appar
    2. Välj en dejtingsida som passar din personlighet
    3. Lägg ner lite arbete på din dejtingprofil (och foton)

…och du är på god väg att krossa din singelstatus.

I skrivande stund är Elitsinglar.se Dejtmeisters favorit – särskilt då många av våra läsare är runt 30-strecket och är ute efter något som är mer seriöst än att leka på Tinder.

Vilken dejtingsida har du haft bäst resultat med?

Vilken tycker du är bäst?

Lämna en kommentar nedan!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here