Vilken dejtingapp är bäst? Här är vår topp 10 lista för dejtingappar

dejtingappVilken är Sveriges bästa dejtingapp 2019?

Det kommer du snart att få reda på för här kommer vår lista på de 10 bästa dating-apparna för att lyckas i Sverige.

Men först vill jag påpeka att det har skett ett otroligt skifte i hur människor i allmänhet ser på online-dejting.

Det var bara några år sedan Tinder kom och gjorde online-dejting till något coolt och acceptabelt för den stora massan.

Innan det var online-dejting bara något för ”förlorare” och var något man skämdes för att använda sig av. Nu är det däremot annorlunda, den nya normen är att leta efter en partner online (oavsett om det är ett seriöst förhållande eller ett one-night-stand man är ute efter).

Idag, 2019 – finns det massor av olika dejtingappar man kan använda, det är inte bara Tinder som är coolt.

Här är våra topp 10:

1. Tinder – Sveriges populäraste dejtingapp

Bästa dejtingappOm “googla” är det vanliga verbet för att söka på internet så är “tindra” det vanliga verbet för att använda dejtingappar.

Om du nyligen blivit singel och inte vet vad Tinder är så låt oss göra en kort genomgång här.

Tinder är en datingapp där du kan registrera dig med ditt telefonnummer. Det är så det går till I skrivande stund, tidigt 2019. Förut var du tvungen att ha ett Facebook-konto för att registrera dig på Tinder, men nu behöver du bara logga in med ditt telefonnummer (de skicka dig en verifieringskod via SMS).

Det fungerar så att man får upp bilder på det motsatta könet (eller samma om man föredrar det) och man kan antingen svepa åt vänster eller höger – vänster innebär “nej” och höger “ja”. Om två användare sveper till höger på varandra så blir det en matchning och man kan börja chatta.

Läs även våra 10 Tinder tips + sånt du måste veta (seriöst, kolla in det här om du vill lyckas med din dejting!)

Men om Tinder är för ytligt för din smak (och det har blivit ett spel för många och ses inte som så seriöst) – fortsätt läsa:


2. Elitsinglar – en dejtingapp som har många 30+ singlar

elitsinglar appÄr du över 30, välutbildad och letar efter ett seriöst förhållande?

Då är Elitsinglar ett bra val för dig. Det är en av Sveriges största dejtingsidor och är särskilt bra för 30-plussare som har fokus på sin karriär – och även för 50-plussare som letar efter ett seriöst förhållande.

När du registrerar dig på Elitsinglar.se får du först fylla i ett personlighetstest och sedan se dina matchningar.

Personlighetstestet är ganska långt men mycket intressant. Du kan lära dig många användbara saker genom att bara fylla i testet – som vad det är du faktiskt är ute efter i potentiell partner, hur ett bra förhållande ser ut för dig och mycket annat. Så döm inte boken efter omslaget, Elitsinglar har ett provocerande namn men tjänsten är väldigt bra!

Registrera dig gratis på Elitsinglar.se!

..eller läs mer här: Elitsinglar omdöme


3. Bumble – en app som på många sätt liknar Tinder

bumble dejtingappBumble är en dating app där kvinnorna får göra första närmandet. Om du är kvinna och trött på alla män som skickar meddelanden så är Bumble perfekt för dig. Här har du kontrollen. När det är två av samma kön som interagerar så kan båda starta konversationen.

Bumble är inte enbart för att hitta en romantisk partner utan också för att hitta nya vänner.

Det fungerar så här:

Om en kvinna visar intresse för en man så har mannen 24 timmar på sig att svara – om han inte gör det innan tiden är ute så avbryts kontakten.

Dessa tidsbegränsningar är bra eftersom det uppmuntrar användare att kommunicera och vara engagerade i appen.

Vissa som postar online säger att Bumble är perfekt för snygga män men inte lika användbart för män som inte ser så bra ut. Om du letar efter en dejtingapp där personlighet spelar roll (och där det ärligt talat är mycket enklare att få en dejt) – kolla in tidigare nämnda Elitsinglar.se.


4. Victoria Milan – en dating app för sexdating

sex dejting app sverigeVictoriaMilan.se är även en kombination av dejtingapp och webbsida. Från början var det en dejtingsida för dem som ville vara otrogna.

Numer är det en dejtingplattform där människor som är i ett förhållande, singlar och även par kan leta efter tillfälliga förhållanden. Den är mer diskret än Tinder, till exempel. Om du vill vara otrogen mot din partner och skapa en Tinder-profil kommer garanterat din vän, kollega eller väns vän känna igen dig där. Men på VictoriaMilan kan du själv bestämma vem som ska få se din profilbild, för extra diskretion.

Registrera dig gratis på VictoriaMilan.se


5. Happn – en intressant app

happn appHappn är en intressant dating app som kombinerar offline och online.

Den känner av om du har varit i närheten av en annan Happn-användare i din stad under dagen. Appen är tyvärr inte så populär, vilket gör att den fungerar dåligt i små städer – men om du är singel i Stockholm kan den vara värd ett försök.

Happn-appen fungerar så här:

På din skärm visas det vilka du varit i närheten av och du kan ge dem en like om du är intresserad. Dem du gillar kommer inte att bli informerade om din like, om inte personen gillar dig också – då kommer en interaktion att påbörjas.

Alla har någon gång varit med om att de sett en söt kille eller tjej på stan men inte vågat gå fram, med Happn får man en chans till att samla mod och starta en interaktion.


6. Grindr – fadern av alla dejtingappar (för dig som är gay)

dejtingapp gayTidigare nämnde vi att Tinder startade den moderna erans mobildejting-fenomen.

Men visste du att Grindr, dating appen för homosexuella, lanserades redan 2009? Det var tre år innan Tinder lanserades.

Så Grindr är verkligen fadern till alla dating appar. Hur som helst: Grindr är för homosexuella män och är särskilt till för att hitta sexpartners. Om du letar efter ett djupare förhållande kan det vara en bättre idé att hålla sig till vanliga dejtingappar.


7. Once – en dejtingapp som är motsatsen till Tinder

once dating appVanligtvis bläddrar vi igenom inofrmation på mobilskärmen i en så hög takt att vi knappt hinner ta in information, eller hur?

Once är en dating app som tvingar dig att sakta ner litegrann, den fokuserar på kvalitet över kvantitet, den fungerar så här:

Du får ett partnerförslag om dagen. Detta förslag baseras på din profil och systemet hittar en matchning som är specifik för dig. Sedan har du 24 timmar på dig att titta på den andres profil och bestämma dig för om du gillar eller inte – om ni båda gillar varandra kan ni börja chatta!


8. OkCupid – gratis dejtingapp (utan Facebook login)

okcupid datingapparOkCupid är ung, artistisk och internationell. Till och med svenskarna på appen skriver sina profiler på engelska. Och om man kan enkelt bläddra bland singlar från andra länder.

Systemet ställer ett flertal frågor och sedan visas det i procent hur bra du matchar med andra användare på plattformen.

Appen är gratis men om man vill uppgradera vissa funktioner kostar det pengar. Enligt omömen i App store är OkCupid kanske den bästa dejting appen som finns. Den är bra rent tekniskt väldigt bra plus att användarvänligheten ger en femstjärnig upplevelse. För vissa är det viktigt att man inte behöver ett Facebook konto för att logga in på sin dejtingapp. OkCupid Fungerar helt utan Facebook – du kan registrera dig med bara din email.


9. Match.com – en populär sida och app för mestadels 30+ singlar

dating apps sverigeMatch är en internationell dating plattform som har funnits i online dating-industrin sedan 90-talet. Det började med en datingsajt men nu finns det även en Match-app.

Det är inget speciellt med systemet – det är bara en stor datingsida som har varit mycket populär i Sverige i över 10 år. Men man kan träffa singlar från andra länder där också! Det är gratis att registrera sig men om du vill chatta med andra användare så kostar det pengar.

Registrera gratis på Match!


10. Happypancake – en populär sajt som även har en dejtingapp

happypancake dating appHappyPancake är en populär datingsida som numer även är en app. För att registrera dig är det bara att surfa in på deras webbsida. När vi tittade på recensionerna på Google Playstore och Apple Appstore verkar det som att webbsidan är mycket bättre än appen.

Tjänsten har singlar i alla åldrar över 18 år. Den här helt gratis att använda, men din skärm fylls snabbt med annonser.

Läs mer: HappyPancake omdöme.


5 snabba tips för att lyckas på dejtingappar 2019:

Så hur får man ut det mesta från dessa appar och från online-dating generellt? Här är 5 snabba tips på hur du får en bra start:

#1: Ta bra bilder (särskilt killar!)

Människor fattar ofta beslut om att svepa höger eller vänster på under en sekund. Om ditt första foto inte gör ett bra intryck kommer du svepas bort direkt.

Så om du verkligen vill fånga någons uppmärksamhet måste du ha ett BRA första foto. Detta är särskilt viktigt för majoriteten av killarna där ute. Undvik badrumsselfies, eller selfies över huvud taget. Om du har en bra bild när du utför någon aktivitet ute, använd den. Och ta en bra bild där både överkropp och ansikte syns.

#2: Skriv något intressant på din profil

Om du enbart är ute efter sex och du ser bra ut kan du komma undan med en tom profil.

Om du däremot är ute efter något mer seriöst och något som kan bli en relation, då ska du lägga ner lite mer tid på din profil.

Men vad ska man skriva?

Du kan lista saker som du är intresserad av eller beskriva den person som du letar efter. Även en skämtsam ton eller en meme som profilbild kan fungera. Du vill väcka känslor hos läsaren! Detta gäller särskilt killar: om du lyckas vara rolig på din profil (om det kommer naturligt), bra!

Läs även våra 10 tips för en dejtingprofil

#3: Bemästra det första meddelandet

Du har kanske skickat ett meddelande till någon efter att ni matchat och sedan inte fått något svar? Eller du har kanske struntat i att svåra någon när du fått ett tråkigt bemötande?

Så hur skriver man ett intressant första meddelande?

Vanligtvis är det en bra idé att lyfta fram något som den andra har skrivit på sin profil eller vad som finns på dennes profilbilder. Det kan vara en komplimang för något eller en fråga om någonting på profilen.

Om du endast skriver ”hej” eller ”läget?” så kan det snabbt bli opersonligt. Inom marknadsföring sägs det att ”den största risken är att vara tråkig”. Så om du inte får någon respons med ”normala” diskussionsämnen, är det dags att bli mer spännande och intressant. Särskilt (snygga) kvinnor förväntar sig något roligt eller ”utöver det vanliga” från män. Ja, det kan kännas lite ytligt att spela en roll, men sådan är verkligheten idag!

#4: Föreslå en dejt relativt snabbt – för att spara tid och frustration

Många upplever dejting på nätet – särskilt på Tinder – frustrerande. Det är så enkelt att bara bli tyst och sluta chatta när man känner för det – eller när någon ”bättre” dyker upp och man glömmer den tidigare chattpartnern.

För att spara tid kan du redan på din profil skriva att du föredrar att gå på dejt istället för att chatta i evigheter. Och du kan trots allt inte helt lära känna en person genom att enbart chatta. Tänk inte för mycket, föreslå istället att ni går och dricker en kopp kaffe snart.

#5: Känn när det är dags att sluta (om du vill ha ett förhållande eller starta en familj)

Enligt en studie är Tinder-användare mer olyckliga än de som inte använde Tinder.

Särskilt män som använder Tinder har lägre självförtroende jämfört med de som inte använder Tinder.

Och när det gäller kvinnor verkar Tinder göra att de känner sig mindre nöjda med sina kroppar.

Så generellt – oavsett kön – verkar Tinder göra oss mindre lyckliga.

Det kan även få oss att hela tiden söka något bättre och bättre (särskilt för män som generellt blir lättare spelberoende). Om du får en liten ”vinst”, vill du få en större nästa gång. Att ha sex med mängder att kvinnor kan bli till ett beroende om du är en Tinder-kille.

För kvinnor finns det ett enormt utbud. Enligt en studie får 46 % av alla kvinnors profiler en ”högersvepning” (gilla) från män, medan endast 14 % av mäns profiler får en ”gilla” av kvinnor.

Poängen är:

Det krävs lite ”färdigheter” för att veta när man ska sluta och ta bort appen, för att istället fokusera på att bygga ett förhållande med ”endast” en person. Som med alla kortsiktiga belöningar (hasardspel, alkohol, one-night-stands), kommer du inte vara lyckligare efter din ”fix”. Du kommer bara vilja ha mer och mer.

Det är en av anledningarna till varför sidor som Elitsinglar blir mer och mer populära idag – människor vill ha motsatsen till Tinders ytliga atmosfär.

#6: Kom ihåg: de flesta träffas fortfarande ”offline”:

Ta inte dejtingapp-världen alltför seriöst. Om du inte får de matchningar på Tinder som du hoppades på, tänk inte på det som ditt ”värde” på dejtingmarknaden.

Se istället till att även vara aktiv ”offline” – enligt studier träffas de flesta par fortfarande ute i det ”riktiga livet”. Om du behöver tips på hur du lyckas med det kan du exempelvis läsa den här artikeln: 7 tips för att träffa singlar

Så, vilka dating-appar är bäst?

Det finns många svar på den frågan, och det beror på vem du är och vad du är ute efter.

Den stora massan av singlar finns på Tinder. För vissa kan det dock kännas som att Tinder är för ytligt och bara ett spel för att få nya flyktiga kontakter och bekräftelse.

Då är det definitivt värt att testa några av de andra apparna och få en djupare kontakt med personen du chattar med. Det är ganska smart att testa de stora sajterna (till exempel Elitsinglar.se) i ett litet land som Sverige, eftersom det inte finns så många användare på de andra.

Vilken erfarenhet har du av dejtingappar? Lämna en kommentar nedan!

3 KOMMENTARER

  1. bra sammanställning. stämmer med vad jag fick för erfarenheter. själv svårt få fram vad som passa

  2. Har testat de flesta datingsidor och tyvärr har de porr intresserade tagit över de flesta för man får bara sådana erbjudanden från typ 20+ tjejer eller så ska man lämna ut sin kontokort nummer och vilken idiot gör det?. Inte jag i alla fall 😡

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here