De topp 10 bästa datingapparna i Sverige 2021

dejting appar 2021Vilka är Sveriges bästa dejtingappar 2021?

I den här artikeln får du Dejtmeisters topplista på datingappar och något ännu viktigare – tips om
hur du lyckas på dem.

Så, är Tinder fortfarande ett bra ställe att hitta en dejt år 2021?

Eller har det blivit som en soptipp för mänskliga själar där folk bara bläddrar bland bilder, samlar på matchningar och aldrig går på dejter?

Jo, Tinder kan fortfarande funka men i dagsläget har folk spridit sig över flera olika hemsidor och appar (många letar efter mer seriösa ställen en Tinder).

Så, låt oss börja och se till att du får lite kärlek i ditt liv:

Först och främst, vår lista på de topp 10 bästa dating apparna – och i slutet av artikeln 7 tips på hur man lyckas med sin online-dating utan att tappa förståndet (glöm inte att läsa dessa!)

1. Tinder – Sveriges populäraste dejtingapp

Bästa dejtingappOm “googla” är det vanliga verbet för att söka på internet så är “tindra” det vanliga verbet för att använda dejtingappar.

Om du nyligen blivit singel och inte vet vad Tinder är så låt oss göra en kort genomgång här.

Tinder är en datingapp där du kan registrera dig med ditt telefonnummer. Det är så det går till I skrivande stund, tidigt 2021. Förut var du tvungen att ha ett Facebook-konto för att registrera dig på Tinder, men nu behöver du bara logga in med ditt telefonnummer (de skickar dig en verifieringskod via SMS).

Det fungerar så att man får upp bilder på det motsatta könet (eller samma om man föredrar det) och man kan antingen svepa åt vänster eller höger – vänster innebär “nej” och höger “ja”. Om två användare sveper till höger på varandra så blir det en matchning och man kan börja chatta.

Läs även våra 10 Tinder tips + sånt du måste veta (seriöst, kolla in det här om du vill lyckas med din dejting!)

Men om Tinder är för ytligt för din smak (och det har blivit ett spel för många och ses inte som så seriöst) – fortsätt läsa:


2. Elitsinglar – bästa datingappen för välutbildade singlar

elitsinglar appÄr du runt 30 eller äldre, välutbildad och letar efter ett seriöst förhållande?

Då är Elitsinglar.se ett bra val för dig.

Det är en av Sveriges största dejtingsidor och är särskilt bra för folk som letar efter smarta singlar som fokuserar på sin karriär och personlig utveckling.

När du registrerar dig på Elitsinglar.se får du först fylla i ett personlighetstest och sedan se dina matchningar.

Det här är verkligen inte en Tinder-typ av dating app där du bläddrar bland foton och korta fraser. Det handlar mer om att hitta människor på en djupare nivå. Och trots hemsidans namn måste du inte ha en 6-siffrig månadslön eller en yacht för att gå med (även om du också kan hitta såna på den här sajten och på appen). Ge den ett försök:

Registrera dig gratis på Elitsinglar.se!

..eller läs mer här: Elitsinglar omdöme


3. Bumble – en app som på många sätt liknar Tinder

bumble dejtingappBumble är en dating app där kvinnorna får göra första närmandet. Om du är kvinna och trött på alla män som skickar meddelanden så är Bumble perfekt för dig. Här har du kontrollen. När det är två av samma kön som interagerar så kan båda starta konversationen.

Bumble är inte enbart för att hitta en romantisk partner utan också för att hitta nya vänner på deras BFF app och för att hitta affärs- och karriärs-kontakter på deras Bizz app. Dessa 3 går alla under en och samma app men är uppdelade i olika sektioner (naturligtvis med olika profiltexter för varje sektion).

Datingappen i Bumble fungerar såhär:

Om en kvinna visar intresse för en man så har mannen 24 timmar på sig att svara – om han inte gör det innan tiden är ute så avbryts kontakten.

Dessa tidsbegränsningar är bra eftersom det uppmuntrar användare att kommunicera och vara engagerade i appen.

Men, problemet med Bumble i Sverige är att finns få användare. Det är en populär dejtingapp i de engelskspråkiga länderna men i Sverige har den inte blivit lika populär som Tinder och Elitsinglar.


4. Victoria Milan – en dating app för sexdating

sex dejting app sverigeVictoriaMilan.se är även en kombination av dejtingapp och webbsida. Från början var det en dejtingsida för dem som ville vara otrogna.

Numer är det en dejtingplattform där människor som är i ett förhållande, singlar och även par kan leta efter tillfälliga förhållanden. Den är mer diskret än Tinder, till exempel. Om du vill vara otrogen mot din partner och skapa en Tinder-profil kommer garanterat din vän, kollega eller väns vän känna igen dig där. Men på VictoriaMilan kan du själv bestämma vem som ska få se din profilbild, för extra diskretion.

Om du är över 30 och letar efter en flört, gör ett försök på VM:

Registrera dig gratis på VictoriaMilan.se


5. Happn – en intressant app

happn appHappn är en intressant dating app som kombinerar offline och online.

Den känner av om du har varit i närheten av en annan Happn-användare i din stad under dagen. Appen är tyvärr inte så populär, vilket gör att den fungerar dåligt i små städer – men om du är singel i Stockholm kan den vara värd ett försök.

Happn-appen fungerar så här:

På din skärm visas det vilka du varit i närheten av och du kan ge dem en like om du är intresserad. Dem du gillar kommer inte att bli informerade om din like, om inte personen gillar dig också – då kommer en interaktion att påbörjas.

Alla har någon gång varit med om att de sett en söt kille eller tjej på stan men inte vågat gå fram, med Happn får man en chans till att samla mod och starta en interaktion.


6. Match.com – en populär datingapp för de som är över 25

dating apps sverigeMatch är en mycket populär dejtingapp i Sverige (och runtom i världen).

Från början var den byggd som en dejtingsajt men nu för tiden finns det självfallet en app också. Användarskaran är densamma så det brukar vara enklast att bara gå med på hemsidan och se vad för typ av folk som finns där.

Vi skulle säga att Match har ett utmärkt urval av singlar från 25-30 års ålder och uppåt.

För yngre människor, singlar mellan 18-25 års ålder, så verkar Tinder vara stället där alla håller till. Men ändå, om du inte är en ungdom längre, ge Match ett försök:

Registrera gratis på Match!


7. Grindr – fadern av alla dejtingappar (för dig som är gay)

dejtingapp gayTidigare nämnde vi att Tinder startade den moderna erans mobildejting-fenomen.

Men visste du att Grindr, dating appen för homosexuella, lanserades redan 2009? Det var tre år innan Tinder lanserades.

Så Grindr är verkligen fadern till alla dating appar. Hur som helst: Grindr är för homosexuella män och är särskilt till för att hitta sexpartners. Om du letar efter ett djupare förhållande kan det vara en bättre idé att hålla sig till vanliga dejtingappar.

Om du inte gillar dating bara för sex, men vill träffa andra gay killar för ett förhållande, så kan du gå med i vilken mainstream dejtingapp som helst (exempelvis Match eller Elitsinglar) och välja “man som letar efter man”-alternativet.


8. Relate App – en svensk datingapp för seriösa förhållanden

datingappar sverige 2021

Relate App har fokuserat på att matcha människor som har samma värderingar i livet.

Den grundades som en kombination av online och offline dejting, vilket betyder att den inte bara handlar om att “swipa” utan organiserar även fysiska evenemang för singlar.

Relate fungerar ungefär som Elitsinglar – de har ett personlighetstest och sen matchar de användare baserat på deras värderingar. På Relate skickar de dig 5 potentiella matchningar per dag (och 20 om du har ett betal-abonnemang).

Medan du kan spendera timmar på Tinder bläddrandes och swipandes utan slut, fokuserar Relate mer på den mänskliga sidan av dating – att försöka se personers personligheter och skapa ett community i den verkliga världen.

Eftersom Relate är en relativt ny dejtingapp kommer vi att få reda på om den blir populär i Sverige eller inte. Ah, och för tillfället fungerar den endast i Stockholmsområdet.


9. OkCupid – gratis dejtingapp (utan Facebook login)

okcupid datingapparOkCupid är ung, artistisk och internationell. Till och med svenskarna på appen skriver sina profiler på engelska. Och om man kan enkelt bläddra bland singlar från andra länder.

Systemet ställer ett flertal frågor och sedan visas det i procent hur bra du matchar med andra användare på plattformen.

Appen är gratis men om man vill uppgradera vissa funktioner kostar det pengar. Enligt omömen i App store är OkCupid kanske den bästa dejting appen som finns. Den är bra rent tekniskt väldigt bra plus att användarvänligheten ger en femstjärnig upplevelse. För vissa är det viktigt att man inte behöver ett Facebook konto för att logga in på sin dejtingapp. OkCupid Fungerar helt utan Facebook – du kan registrera dig med bara din email.


10. Happypancake – en populär sajt som även har en dejtingapp

happypancake dating appHappyPancake är en populär datingsida som numer även är en app. För att registrera dig är det bara att surfa in på deras webbsida. När vi tittade på recensionerna på Google Playstore och Apple Appstore verkar det som att webbsidan är mycket bättre än appen.

Tjänsten har singlar i alla åldrar över 18 år. Den här helt gratis att använda, men din skärm fylls snabbt med annonser. HappyPancake kan vara bra för singlar i småstäder eftersom den har många användare över hela Sverige.

Läs mer: HappyPancake omdöme.


7 snabba tips för att lyckas på dejtingappar 2021:

Så hur får man ut det mesta från dessa appar och från online-dating generellt? Här är 7 snabba tips på hur du får en bra start:

#1: Foton är väldigt viktiga på datingappar (särskilt för män, läs det här)

Människor fattar ofta beslut om att svepa höger eller vänster på under en sekund. Om ditt första foto inte gör ett bra intryck kommer du svepas bort direkt.

Så om du verkligen vill fånga någons uppmärksamhet måste du ha ett BRA första foto. Detta är särskilt viktigt för majoriteten av killarna där ute. Undvik badrumsselfies, eller selfies över huvud taget. Om du har en bra bild när du utför någon aktivitet ute, använd den. Och ta en bra bild där både överkropp och ansikte syns.

Några tips för män:

1. Använd foton som visar ditt ansikte tydligt (utan solglasögon och annat som döljer). Försök att undvika selfies och välj hellre ett foto som någon annan tagit på dig (kvinnor är inte stora fans av män som tar selfies)

2. Använd åtminstone ett foto som visar när du utför en intressant aktivitet. Inte nödvändigtvis när du sorterar din frimärkssamling men kanske när du är på en vandring, spelar fotboll, är och tränar eller något annat som visar att du är fysiskt aktiv.

För kvinnor är det lättare att få uppmärksamhet och matchningar (beviset finns i tips nummer 5) på dejtingappar utan för mycket möda och slit men här är ändå ett par tips:

Använd “ärliga foton” på din profil, vilket betyder foton som är tagna nyligen (och inte tagna för 10 år sedan eller för 20 kilon sedan). Samma gäller naturligtvis för män.

Och om du tröttnat på män på datingappar som bara är ute efter sex, använd färre party-foton och andra liknande foton som signlerar att du bara vill ha “kul”. Du behöver inte ta på dig en slöja eller klä dig som nunna (om du inte är muslim eller nunna) men tänk på vilka värderingar dina foton signalerar och representera därefter.

Det är ett lite annorlunda spel för män och kvinnor på dejting appar (det spelar ingen roll om vi gillar eller ogillar det faktum att män och kvinnor biologiskt sett inte är likadana).

Lägg även extra fokus på din profiltext – mer om det härnäst:

#2: Skriv något intressant på din profil

Om du enbart är ute efter sex och du ser bra ut kan du komma undan med en tom profil.

Om du däremot är ute efter något mer seriöst och något som kan bli en relation, då ska du lägga ner lite mer tid på din profil.

Men vad ska man skriva?

Du kan lista saker som du är intresserad av eller beskriva den person som du letar efter. Även en skämtsam ton eller en meme som profilbild kan fungera. Du vill väcka känslor hos läsaren! Detta gäller särskilt killar: om du lyckas vara rolig på din profil (om det kommer naturligt), bra!

För kvinnor, om ditt mål är att hitta ett förhållande, så är det bra att skriva om dina värderingar, hobbies, drömmar och din framtid etc. Kvinnor kan komma undan med att ha en lite mer seriös profil än män. Men återigen om vi ser till naturen och människornas historia, män har ofta varit komiker och historieberättare (aktiva) medan kvinnor har varit mer av det lyssnande könet (passiva).

Män måste sätta igång känslor i kvinnor (ofta fungerar humor bäst här). För kvinnor är passivitet mer naturligt och accepterat.

Läs även våra 10 tips för en dejtingprofil

#3: Bemästra det första meddelandet på datingappar (igen, extra viktigt för män)

Du har kanske skickat ett meddelande till någon efter att ni matchat och sedan inte fått något svar? Eller du har kanske struntat i att svåra någon när du fått ett tråkigt bemötande?

Så hur skriver man ett intressant första meddelande?

Vanligtvis är det en bra idé att lyfta fram något som den andra har skrivit på sin profil eller vad som finns på dennes profilbilder. Det kan vara en komplimang för något eller en fråga om någonting på profilen.

Om du endast skriver ”hej” eller ”läget?” så kan det snabbt bli opersonligt. Inom marknadsföring sägs det att ”den största risken är att vara tråkig”. Så om du inte får någon respons med ”normala” diskussionsämnen, är det dags att bli mer spännande och intressant. Särskilt (snygga) kvinnor förväntar sig något roligt eller ”utöver det vanliga” från män. Ja, det kan kännas lite ytligt att spela en roll, men sådan är verkligheten idag!

#4: Föreslå en dejt relativt snabbt – för att spara tid och frustration

Många upplever dejting på nätet – särskilt på Tinder – frustrerande. Det är så enkelt att bara bli tyst och sluta chatta när man känner för det – eller när någon ”bättre” dyker upp och man glömmer den tidigare chattpartnern.

För att spara tid kan du redan på din profil skriva att du föredrar att gå på dejt istället för att chatta i evigheter. Och du kan trots allt inte helt lära känna en person genom att enbart chatta. Tänk inte för mycket, föreslå istället att ni går och dricker en kopp kaffe snart.

#5: Känn när det är dags att sluta (om du vill ha ett förhållande eller starta en familj)

Enligt en studie är Tinder-användare mer olyckliga än de som inte använde Tinder.

Särskilt män som använder Tinder har lägre självförtroende jämfört med de som inte använder Tinder.

Och när det gäller kvinnor verkar Tinder göra att de känner sig mindre nöjda med sina kroppar.

Så generellt – oavsett kön – verkar Tinder göra oss mindre lyckliga.

Det kan även få oss att hela tiden söka något bättre och bättre (särskilt för män som generellt blir lättare spelberoende). Om du får en liten ”vinst”, vill du få en större nästa gång. Att ha sex med mängder att kvinnor kan bli till ett beroende om du är en Tinder-kille.

För kvinnor finns det ett enormt utbud. Enligt en studie får 46 % av alla kvinnors profiler en ”högersvepning” (gilla) från män, medan endast 14 % av mäns profiler får en ”gilla” av kvinnor.

Poängen är:

Det krävs lite ”färdigheter” för att veta när man ska sluta och ta bort appen, för att istället fokusera på att bygga ett förhållande med ”endast” en person. Som med alla kortsiktiga belöningar (hasardspel, alkohol, one-night-stands), kommer du inte vara lyckligare efter din ”fix”. Du kommer bara vilja ha mer och mer.

Det är en av anledningarna till varför sidor som Elitsinglar blir mer och mer populära idag – människor vill ha motsatsen till Tinders ytliga atmosfär.

#6: Hur hanterar man att bli ghostad?

Som du kanske vet kan online-dating-världen vara ganska känslomässigt kall dessa dagar.

Ena stunden skriver du (eller till och med dejtar) någon, och nästa stund kan den vara helt tyst och aldrig svara igen. Detta kallas för att “ghosta”. Detta är det moderna sättet att avsluta en kommunikation (eller ett förhållande) utan att behöva ta itu med det obekväma ansvaret att säga “tack men nej tack”.

Att bli ghostad är en vanlig företeelse så bli inte för uppspelt när du får en matchning eller har en lång chat med någon (som sedan plötsligt kan bli helt tyst).

bästa datingapparna 2021

Vilket är varför det är bra att hålla chattandet lättsamt och lättsmält online och försök att gå på en riktigt date offline så snart som möjligt, för att se om det finns någon riktig kemi mellan er.

Och om du känner för att ghosta någon, är det artigare att säga “tack men nej tack” (med dina egna ord) om du vill avsluta kommunikationen eller sluta dejta någon. På det här sättet kan vi göra dating mer humant igen!

#7: I kombination med datingappar – håll dig aktiv i offlinedating

Många singlar blir frustrerade av online dating och allt krångel och drama som kommer av det. Det är trots allt ganska onaturligt att “träffa” människor genom en skärm och kommunicera med ord på en skärm.

Så kom ihåg, vi är människor och en del av att vara människa är fysisk kontakt med andra människor. Glöm inte att även ha ett aktivt socialt liv offline. Fortfarande i 2021 träffas de flesta par på jobbet, i skolan, under hobbies eller på andra fysiska platser.

Håll en god balans mellan online- och offline-socialiserande i ditt liv om du vill förbättra dina chanser att hitta din drömpartner!

Läs även: 7 tips för att träffa singlar

Sammanfattning

Där har du de bästa datingapparna i Sverige 2021.

Testa några av dem och se vilka som passar dig bäst:

Om du är trött på de själssugande spelen på Tinder, testa till exempel Elitsinglar eller Match. Särskilt om du redan är vuxen, runt 25-30 år eller över.

Tinder kan vara bra om du har tur (särskilt eftersom det finns så många användare). Men det finns också många som bara använder det som ett “digitalt heroin” – de känner sig höga från att få nya matchningar och meddelanden medan dem inte är öppna för att träffa nya människor eller gå på riktiga dejter.

Men nu:

Vad har du haft för upplevelser på datingappar? Vilka är de största utmaningarna med online dating i 2021? Lämna en kommentar nedan!

4 KOMMENTARER

  1. bra sammanställning. stämmer med vad jag fick för erfarenheter. själv svårt få fram vad som passa

  2. Har testat de flesta datingsidor och tyvärr har de porr intresserade tagit över de flesta för man får bara sådana erbjudanden från typ 20+ tjejer eller så ska man lämna ut sin kontokort nummer och vilken idiot gör det?. Inte jag i alla fall 😡

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here