50+ dejting: våra 3 bästa dejtingsajter & tips för 50+ singlar

dejting 50+Det här är Dejtmeisters ultimata guide för 50+ dejting.

Du kommer att få reda på vilka dejtingsidor som är bäst för 50 plussare och även några generella tips för att lyckas i den spännande onlinedejting-världen.

Att träffa någon efter 50 är enklare än någonsin tack vare internet. Det finns massor av singlar i din ålder som är ute och letar nya vänner, kärlek eller bara ny bekantskap.

Men var exakt är de andra singlarna och hur lyckas man med 50+ dating? Låt oss börja:

Vilken dejtingsajt är bäst för en 50+ singel? Topp 3:

Vanligtvis har de flesta dejtingsajter singlar från alla åldersgrupper men några sajter har mer mogna singlar än de andra. Här är våra 3 favoriter:

50plusmatch.se – bara för singlar över 50

Singel över 50

50plusmatch.se är som namnet indikerar en sajt bara för 50 plussare. Här finns det sådana som är nyss fyllda 50 och även sådana som är äldre. Sajten har en bra balans mellan män (46 % användarna) och kvinnor (54 %).

Sajten är inte bara till för den som letar efter ett romantiskt förhållande utan även för att hitta nya vänner och andra att chatta med. Om du t.ex. bor i en liten stad och vill ha en sajt med många öppna människor att prata med så rekommenderar vi definitivt att du testar 50plusmatch.

Registrera gratis: 50plusmatch.se (eller läs vårt 50plusmatch recension)

 

Elitsinglar.se – populära bland välutbildade 50 plussare

Dejting över 50 år

Elitsinglar är en mycket populär sajt för 50+ dejting. Den har en sofistikerad atmosfär men är fortfarande rätt så avslappnad. Majoriteten av användarna är högutbildade men det finns inga direkta krav för att gå med. Sajten är för vem som helst som letar efter en seriös dating atmosfär.

När du registrerar dig får du fylla i ett personlighetstest som sedan används för att hitta bra matchningar till dig. Att fylla i testet är en intressant upplevelse som kan få dig att tänka i nya banor kring förhållanden och kärlek.

Registrera gratis: Elitsinglar.se (eller läs vårt Elitsinglar recension)

 

Happypancake.com – gratis sajt för 50+ dejting

gratis dating 50+

Happy Pancake är Sveriges mest populära dejtingsajt.

Den är till för singlar i alla åldrar och om man är en 50+ singel finns det gott om jämngamla att prata med. Sajten har ingen premiumversion, den är alltid gratis. Så om du inte har testat att använda en dejtingsajt innan är det här ett bra ställe att börja. Det går snabbt och lätt att registrera sig.

Registrera gratis: Happypancake.com (eller läs vårt HappyPancake recension)

 

6 goda råd för dejting över 50

Om du nyligen har kommit ut på ”marknaden” igen och det var ett tag sedan du dejtade så kan det vara användbart att läsa igenom de här tipsen lite snabbt:

#1: Nätdejting fungerar som det verkliga livet

Det här tipset är särskilt för er 50+ män där ute. Kom ihåg att när du chattar online så pratar du med verkliga människor. Säg inte något du inte skulle säga till en kvinna i verkligheten. Spara de sexuella kommentarerna till senare när ni har lärt känna varandra litegrann så är det mer troligt att ni kan ha en dejt som går bra.

#2: Online dejting – presentation och profilbild

Vad man ger är vad man får, säger dem. Så var beredd på att lägga till en profilbild och berätta lite om dig själv. Om du låter din profil vara helt tom eller väldigt vag så kommer du troligen inte få så mycket till svar när du försöker kontakta de andra medlemmarna. Om du behöver några tips så kolla in det här: 10 tips för en rolig presentation av sig själv.

#3: Fastna inte i det förflutna

Även om de flesta 50+ singlarna har ett äktenskap eller två under bältet så försök att undvika att prata om din ex man/fru eller andra förhållanden. Ditt förflutna kommer att komma upp som ett ämne naturligt på er första dejt men det är inte rekommenderat att gå för djupt in i att analysera era ex partners. Det är bättre att ni koncentrerar er på vad som är här och nu och lära känna varandra baserat på de tankarna och idéer ni har idag.

#4: Ha tålamod

Det är väldigt enkelt att prata med folk online. Men att hitta den rätte tar ofta mycket tid och tur. Så även om du inte hittar super-intressanta människor att skriva till med en gång -ge inte upp. Kom ihåg att det kommer in hundratals, om inte tusentals nya 50+ singlar på de här hemsidorna, varje dag. Så det är smart att gå med i flera sajter och hålla sig aktiv under en längre period om man verkligen vill hitta rätt.

#5: Säkerhet

Det är tipset är särskilt relevant för 50+ dejting. Det finns många historier om hur en nät-skojare förför en äldre person och sedan stjäl pengar från dem. Så tro aldrig på någons snyfthistorier som sedan ber dig att skicka dem pengar. Vanligtvis pratar de här personerna bara engelska och bor i en annan stad än den du bor i.

För att undvika sådana saker rekommenderar vi att inte bli kär genom datorskärmen utan att så snart som möjligt ta kontakten till en verklig dejt på allmän plats, förslagsvis på ett café eller bar. I slutändan så handlar attraktion och förhållanden mellan människor om den fysiska kemin och den kan man aldrig vara säker på att den finns om man bara har pratat online.

#6: Håll dig positiv och ha kul!

Om du inte lyckas så bra med dina första dejter, fortsätt vara positiv. Det kommer att bli bättre, det är lätt att bli cynisk när man träffar nya människor och det inte går riktigt som man tänkt sig. Men för varje ny person du får kontakt med, glöm allt som vart och gå in med ett fräscht och positivt mindset. Det är trots allt inte samma press på att gifta sig och skaffa barn när man dejtar efter 50+ så bara slappna av och njut av att träffa nya människor, och ha kul!

Är du redo att träffa andra 50+ singlar? Scrolla upp och gå med i de 3 ovanstående sajterna! (särskilt Elitsinglar.se)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here