Bumble i Sverige: 7 tips & saker du måste veta om appen

bumble sverigeI den här artikeln kommer vi att ha en snabb genomgång av Bumble-appen och hur den fungerar i Sverige.

Så… har du redan spelat färdigt Tinder-spelet och vill testa något nytt?

Oavsett om du är nybörjare inom online dating eller en erfaren Dejtmeister så kan Bumble vara ett intressant val för dig.

Men:

Eftersom vi bor i ett ganska litet land, så finns de flesta singlarna koncentrerade på de största dejtingsajterna (och Tinder). Trots det har vi fortfarande en del action på Bumble-appen i Sverige (särskilt i Stockholmsområdet).

Här är våra bästa tips, fakta och tankar om Bumble:

1. Snabb och nyttig fakta om Bumble

Bumble grundades av en av Tinders grundare och sjösattes i december 2014. Idag har vi nått till 2018 och Bumble har lyckats nå 20 miljoner användare (jämförelsevis har Tinder ungefär 50 miljoner användare).

Bumble består av 3 olika appar (som du kan byta mellan inuti appen)

 • Den huvudsakliga dejtingappen (som liknar Tinder)
 • BFF – för att hitta vänner
 • Bizz – för att hitta affärs/arbets-relaterade kontakter (dock inte aktiverad i Sverige ännu)

Appen är baserad på geografisk plats och söker efter användare i samma område (platstjänster måste vara aktiverad i din smartphone).

Bumble-appen laddar du ner gratis från Appstore (iPhone) eller Play Store (Samsung/Android).

 

2. Bumble är ”feminist-versionen av Tinder”

Den huvudsakliga idén med Bumble är att låta kvinnan ha chansen att skicka det första meddelandet när en man och kvinna får kontakt. Först måste man dock matcha, precis som på Tinder (båda parter indikerar att de gillar varandra).

När man letar efter en partner av samma kön (eller en vän genom BFF eller affärskontakt genom Bizz) kan båda skicka det första meddelandet.

Det finns faktiskt en intressant historia bakom hur Bumble startades. Bumbles grundare, en kvinna vid namn Whitney Wolfe lämnade Tinder-teamet och stämde administrationen för sexuella trakasserier. Vilken kan vara en del av anledningen till att Bumble fungerar som det gör med en ”kvinnor först” policy.

 

3. Hur fungerar Bumble? Så här:

Först laddar du ner appen och loggar in med ditt Facebook-konto.

Sedan lägger du till bilder och följande information på din profil:

 • Kön
 • Yrke
 • Vad du söker efter (män, kvinnor, båda)
 • Vilket åldersspann du söker inom (du måste vara minst 18 år fyllda)
 • Profiltext: du kan skriva så kort profiltext du vill (det är bäst att i alla fall skriva något kort om du inte är kvinna eller en väldigt snygg man)

Du kan även koppla ditt Spotfiy-konto och dela med dig av ditt musikintresse.

Sedan är det bara att öppna appen och svepa igenom partnerförslag.

Det fungerar ungefär som Tinder:

 • Du sveper höger om du gillar användaren du ser.
 • Du sveper vänster om du inte gillar (och inte vill se användaren igen*)
 • Du kan även ge en super-svepning (då kommer användaren veta i förväg att du gillar dem)

När 2 användare indikerar att de gillar varandra får man en notifikation, sedan har kvinnan 24 timmar på sig att starta konversationen. Om hon inte startar den så är kontakten förlorad för alltid.

Om inte:

Mannen förlänger kontakten (går max att göra en gång per dag i gratisversionen av appen). Så om klockan tickar och kvinnan inte gör sitt första drag så kan mannen skicka en signal att han verkligen är intresserad och förlänga kontakten med ytterligare 24 timmar.

* om du inte av-installerar Bumble, installerar den igen – tar din profil till nästa nivå och börjar om igen.

 

4. Bumble utan Facebook?

Vill du inte koppla ditt Facebook-konto till Bumble? Eller har du inte Facebook?

Det är inget stort problem. Du kan inte använda Bumble utan Facebook – men du kan enkelt skapa ett nytt Facebook-konto (med väldigt lite information). Du behöver bara fylla i ditt förnamn och födelsedatum korrekt – Bumble importerar den här informationen från ditt Facebook-konto.

När du har satt upp ditt Facebook-konto är det bara att logga in på Bumble. Resten av din profil (bilder, yrke och så vidare) fyller du i inuti Bumble-appens profilinställningar.

 

5. Profilbilder

Bumble är precis som Tinder – mycket fokuserad på bilder. När du ser en ny användare på din skärm så ser du bara bilder, förnamn, ålder och yrke.

Så det är viktigt att du har ett bra första foto, särskilt män behöver ha en ”svep-stoppare” till profilbild som fångar kvinnornas uppmärksamhet. Och som vanligt, lägg till många – minst 3 bilder för att öka chansen att få en höger-svepning av hög kvalitet!

Som en generell regel, bör den första bilden visa ditt ansikte tydligt – antingen ett porträttfoto eller ett foto från midjan upp.

 

6. Profiltext på Bumble?

När du sveper nedåt på en profil och går igenom bilderna, så ser du på den sista svepningen användarens profiltext.

Så vad skriver man i profiltexten?

Det finns ingen riktig standard att hålla sig till. Vissa skriver i punktlista vad de är intresserade av. Vissa skriver filosofiska citat och andra drar ett skämt. Det beror helt på vem du är och vad du letar efter, är det något oseriöst eller något seriöst?

Huvudsaken är dock att det skall vara ”lätt” nog och inte gå in på för mycket detaljer. På vanliga dejtingsajter är det vanligt att man har längre profiltexter med mer detalj men på Bumble är det bra med en kort profiltext.

Läs även: 10 grymma tips för din datingprofil

7. Gratis vs. Betalversionen (Bumble Boost)

Vi skulle säga att gratisversionen av Bumble är mer än nog för de flesta. Du kan svepa så mycket du vill och när du får en matchning finns det inga restriktioner att skicka meddelanden (förutom att kvinnor skickar först, vilket även gäller i betalversionen).

Men:

Om du uppgraderar till Bumble Boost får du följande fördelar:

 • Du kommer se på förhand vem som är intresserad av dig
 • Du kan få tillbaka en kontakt (om du av misstag svepte vänster)
 • Obegränsat med förlängningar per dag

Det finns även Bumble Coins. Dessa används för att ge Super-Svep till dem som verkar extra speciella. Så de kan se på förhand att du gillar dem innan de bestämmer sig hur de skall svepa på dig. Detta kan säkra en höger-svepning från den där personen du verkligen vill ha kontakt med.

 

Slutsats

Även om Bumble är väldigt likt Tinder och profilbilderna är extremt viktiga, ger Bumble fortfarande en lite mer sofistikerad känsla än Tinder. Eller vad tycker du?

I onlinedejting-världen är det kvinnorna som bestämmer (generellt sett är det 60-65% män på de flesta dejtingplattformar) och det här är särskilt sant för Bumble där bara kvinnor kan skicka det första meddelandet. Så killar, den här gången får ni bara ta det lugnt och vänta på att få ett meddelande.

Om du vill ha en mobilapp som inte är lika fokuserad på bilder, testa den gamla goa HappyPancake.com – sajten fungerar bra på mobilskärmen och det finns MÄNGDER av singlar att bläddra igenom.

Så, vad är dina upplevelser av Bumble? Bra? Dåligt? Bättre eller sämre än Tinder?

Läs även:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here