60+ dating på uppgång: 6 tips för singlar över 60 år

60+ dejtingHär kommer Dejtmeister’s ultimata guide för 60+ dating.

Är du singel över 60 och vill hitta nya vänner och kanske till och med en ny kärlek?

Om svaret är ja, så har vi några bra tips för dig…

Fler och fler äldre människor nöjer sig inte med att vara ensamma efter att ha avslutat ett långt äktenskap eller blivit änkor. Tack vare internet så är det lätt att träffa nya intressanta människor dessutom är 60+ singlar den snabbast växande åldersgruppen inom nätdejting.

Så här kommer 6 tips för singlar som vill börja med 60+ dejting:

1. Du är aldrig för gammal för att börja dejta

Det kanske ser dumt ut i andras ögon när man vill dejta i mogen ålder, men varför bry sig om vad andra tycker? Det är ditt liv och du skall leva det som du vill, oavsett om du är 23, 63 eller 94 år gammal är det aldrig försent att träffa nya vänner, eller en ny kärlek! Det finns många platser att träffa singlar dessa dagar, så bara var mer aktiv.

 

2. När det kommer till dejting över 60 – leta inte efter någon som skall ”fixa” dig

Optimalt sett, oavsett hur gammal man är så är den bästa utgångspunkten att man redan är en glad individ när man börjar leta efter ett romantiskt förhållande.

Om du lider av ensamhet eller saknar din gamla partner så kommer det vara svårt att attrahera ett romantiskt förhållande. Så undvik att leta efter någon som skall fixa dig eller rädda dig från dina problem. Om du inte är glad för dig själv så är det svårt att göra den andra personen glad och ha ett hälsosamt förhållande med en annan människa.

 

3. Som en 60+ singel måste du vara beredd att lämna det förflutna

Visste du att för ett par hundra år sedan ansågs nostalgi vara en mental sjukdom? Så är det inte längre men det är fortfarande inte hälsosamt att fastna i det förflutna.

Självfallet kommer du att naturligt prata om ditt förflutna när du går på en dejt – och det är inga problem med det. Men försök att inte prata för mycket om dåliga äktenskap, dåliga ex-partners och så vidare. Det är alltid en bra idé att prata om nuvarande ämnen och framtida planer, istället för att gå tillbaka i tiden när man konverserar.

 

4. 60+ dating kan (och borde) vara kul!

Dejting bör man aldrig ta för seriöst, även om man är över 60. Du kanske har varit seriös i 40 år i streck – uppfostrat familj, jobbat på din karriär osv. Men nu är det dags att slappna av och bara ha roligt.

Ett bra sätt att träffa män och kvinnor över 60 är att börja med nya hobbys som utövas i en positiv och rolig miljö. Kanske en språk- eller danskurs? Kanske en målargrupp? När du är med en grupp människor som har gemensamma intressen så är chansen att man får nya vänner och kanske träffar en kärlek mycket större.

singel över 60

Och när du får en dejt, var spontant som du var när du var 20 – om du inte gillar att gå på café så gör något annat, lek och ha en picnic i parken, eller något…

 

5. Välj rätt sajt för 60+ dejting

Det finns många bra och pålitliga dejtingsajter i Sverige. Vissa av dem är populära bland unga människor och vissa har fler mogna singlar. Tidigare har vi skrivit en artikel om 50+ dating – där kan du läsa om några bra sajter för en mer mogen publik.

För 60+ singlar rekommenderar vi åtminstone dessa två sajter som har många kontaktannonser för människor i din ålder.

(Båda är gratis att gå med i och testa och de har en bra balans mellan män och kvinnor! Det brukar vara ungefär 50/50 män och kvinnor bland 60+ singlar!)

 

6. Gå på dejt snabbt när du lär känna någon online

Om du letar efter kärlek och ett riktigt förhållande, rekommenderar vi följande:

Gå på en riktig dejt så fort som möjligt, och börja inte prata för mycket om ditt liv i en textbaserad chat med en främling. Som du vet handlar ett förhållande alltid om fysisk kemi mellan två människor. När allt kommer omkring kan en person online vara någon helt annan i verkligheten. Om ni bor långt ifrån varandra kan ett videosamtal (i exempelvis Skype eller Whatsapp) vara ett bättre sätt att prata på än bara i en textchat.

Men det bästa alternativet är att gå på en riktig dejt så snart som möjligt, på ett café eller på någon annan allmän plats. Om personen inte är intressant så kan ni ta skilda vägar efter det första mötet.

För din egen säkerhet är det inte smart att träffa någon hemma eller på annan privat plats, det är bättre att träffas på allmän plats om man aldrig setts innan!

Slutsats

Nu är det dags för oss att aktivera ditt kärleksliv igen!

Senior dating är ett växande fenomen och det finns tusentals 60+, 70+ och till och med 80+ singlar där ute. Så gå med i någon av de tidigare nämnda hemsidorna, så kan du börja chatta med nya människor inom 10 minuter!

Ha så kul!

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here